top of page
Search

Programma "Latvijas skolas soma" - iespēja, resurss, inovācija



Kopš 2018. gada Latvijā darbojas nacionāla mēroga programma “Latvijas skolas soma”, kas nodrošina regulāru satikšanos ar kultūru vairāk nekā 230 000 skolēniem visā Latvijā. Saturiski programma aptver desmit kultūras nozares - mūziku, teātri, deju, cirku, vizuālo mākslu, kino, arhitektūru, dizainu, materiālo un nemateriālo kultūras mantojumu, literatūru un grāmatniecību.

Dace Jaundāldere-Dātava: "Skolēni, pirmkārt, aiziet tur, kur viņi varbūt nekad neietu vai ietu ļoti reti. Tad viņi piedzīvo dažādus pasākumus un aktivitātes un pēc tam ar skolotāju to pārrunā. Manuprāt, tā ir būtiska daļa, ko skola var piedāvāt papildus tam, ko varbūt ne vienmēr izdara ģimenes. Būtībā sāk veidoties kaut kāds ieradums, ka tu pēc apmeklēta pasākuma padomā, ko tu tur ieguvi un kas tieši tevi tur uzrunāja."

Programmas ietvaros visiem skolēniem regulāri pieejamas kvalitatīvas, profesionāli veidotas kultūras norises, kas aptver gan Latvijas kultūras vērtības, gan laikmetīgās izpausmes, tā padarot mācīšanos jēgpilnāku un personiskāku. Programma radīta kopīgā darbā, un arī tās tālāko ceļu noteiks cilvēku un institūciju spēja sazināties, sarunāties un sadarboties, veidojot Latvijas sabiedrību empātiskāku, radošāku un gudrāku.

Dace Jaundāldere-Dātava: "Nebaidīties un dalīties pašiem savā pieredzē, un apvienoties vairāku mācību priekšmetu skolotājiem. Ir izdevies veiksmīgi īstenot projektus tāpēc, ka mēs esam salikuši kopā mākslu, literatūru, mūziku, drāmu - galvenais parunāt par to un atļaut bērniem un jauniešiem izteikties. "

*Attēls un teksts no "Latvijas skolas soma" YouTube kanāla.





46 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page